Llargues cues per lliurar la carta als Missatgers a la carpa de la Plaça de Santa Anna

Bona acollida del taller per fer fanalets i de l’escudella calenta

  • Redacció
  • Dijous, 08 Gener 2015 00:00

 

Patges Mataró 2015

 

Que els Missatgers reials sempre tenen requesta se sabia però aquest any va ser especialment evident. A la carpa habilitada a la Plaça de Santa Anna, la mateixa que s’havia utilitzat per l’Oca durant la nit de Cap d’Any hi va haver llargues cues les tres tardes durant les quals els patges de Melcior, Gaspar i Baltasar rebien la correspondència carregada de desitjos de milers d’infants mataronins. Sota una espectacular guirnalda de petites làmperes de colors, l’espera i els nervis van tornar a fer acte de presència tot i que hi va haver tants torns com infants van voler lliurar les seves cartes.

Les cues dins la carpa anaven en tres sentits diferents ja que, a més de la grossa per poder lliurar la carta, també se’n feien per poder recollir el necessari per fer, de forma simple, un fanalet per la Cavalcada i alhora va tenir molt bona acollida la iniciativa de repartir escudella calenta per fer passar el fred de l’espera.

Patges Mataró 2015

Entre la presència dels Missatgers i el seu seguici, les moltes famílies i les parades al carrer d’alguns comerços i el brogit típic dels darrers dies de campanya nadalenca, l’ambient a la Plaça de Santa Anna era d’un gran bullici les tardes dels dies 2,3 i 4. En altres punts i places de la ciutat també hi va haver Missatgers reials rebent cartes.

Patges Mataró 2015