La Cavalcada passarà pel Pla d’en Boet i estrena carrosses dels Reis

Antoni Blanch es declara satisfet de la integració de les entitats al seguici

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Divendres, 19 Desembre 2014 13:52

Novetats Carrosses

Els Reis Mags arribaran el pròxim 5 de gener provinents d’Orient amb una Cavalcada força innovadora. Dijous es van presentar les noves carrosses que els tres monarques lluiran en un acte que mobilitzarà unes 750 persones de forma voluntària. L’altra gran novetat de la Cavalcada serà el canvi de recorregut que permetrà abraçar el Pla d’en Boet en canviar la Ronda d’Alfons XII per la ronda de Francesc Macià. Més recorregut per arribar a més públic. També canvia el lloc de la carpa en la qual els tres Reis explicaran un conte per anar a dormir just després d’haver fet els seus parlaments a l’Ajuntament. Aquest any serà a la Plaça de Santa Anna, on els grans protagonistes de la nit baixaran xino xano perquè els nens s’hi puguin acostar sense problema. S’aprofitarà així la carpa que per Cap d’Any acollirà l’Oca i que també utilitzaran els Missatgers Reials.

Novetats Carrosses

Aquest any és el segon d’Antoni Blanch al capdavant de la direcció artística de la Cavalcada, un encàrrec no remunerat des del qual, el també president del Centre Catòlic, ha intentat donar coherència a tota la corrua de carrosses que conformen la cercavila. En aquest sentit Blanch es va declarar satisfet “del paper de les entitats i voluntaris, que entenen a la perfecció el que els demanem”. Ja l’any passat la Cavalcada va canviar el seu ordre seqüencial tradicional i els Reis no la tanquen sinó que van repartits al llarg de tot el seguici. La Cavalcada estrenarà les noves carrosses reials dissenyades per Marc Abril –espectaculars i senyorials a la vegada–  i també recupera el tramvia, un cop s’ha restaurat. La roda de premsa de presentació de les novetats es va fer davant les noves carrosses i amb la darrera de clàssics presents i llestos ja per sortir. Joaquim Fernàndez va destacar que les novetats s’han pogut tirar endavant amb el mateix pressupost que els darrers anys.

Més música

L’equip que coordina Blanch –Carme Buscà, Marta Domingo i Maria Salicrú– ha treballat també per introduir la música com un altre element clau de la Cavalcada. La música que acompanyarà la cercavila canvia i introdueix peces instrumentals composades per músics catalans de diferents èpoques i estils, amb l’objectiu de divulgar la cultura catalana com Lluís Llach, Xavier Elies, Pascal Comelade i Albert Guinovart. Durant tot el trajecte, un fragment de l’oratori “El Pessebre” de Pau Casals acompanyarà la carrossa dels Missatgers, i els diferents grups de tabalers ho faran amb les carrosses dels Reis. Un cop arribin a l’Ajuntament, els Reis comptaran amb l’acompanyament musical de l’Agrupació Musical del Maresme, que ja els va acompanyar l’any passat, en la seva anada a peu a la Plaça de Santa Anna, on llegiran el conte “La Nit que en Bombó es va aturar en sec” de l’escriptora i col·laboradora del Tot Mataró Marina Guardiola.

Novetats Carrosses