L’Oca es farà en una carpa a Santa Anna gràcies a l’entesa amb l’Ajuntament

L’entitat demana una alta participació “per assegurar les pròximes edicions”

  • Redacció
  • Dimecres, 03 Desembre 2014 12:57

Festa OCA presentació

L’Oca, la festa popular de Cap d’Any a Mataró arribarà aquest any a la Plaça de Santa Anna “al cor de la ciutat” segons paraules del regidor de cultura Joaquim Fernàndez. L’edició d’aquest any de la festa s’insereix en la programació de ciutat de les festes de Nadal i se celebrarà en un espai obert i a cobert, amb una carpa que també s’aprofitarà per a l’arribada dels Missatgers i els Reis d’Orient. Es fa patent així l'entesa entre l'entitat organitzadora i l'Ajuntament. La festa popular havia celebrat dues edicions a la Gàbia i l’any passat va acostar-se als 3.000 assistents al local dels Capgrossos.

El representant de l’entitat organitzadora, Cugat Comas, ha assegurat en la presentació que “del resultat d’aquest any en dependrà la possible continuïtat de la festa i és per això que demanem a la gent que vingui massivament i que sigui doblement responsable, mantenint una actitud festiva i cívica per una banda i consumint a la barra de la festa per l’altra”. Tots els ingressos de la festa es destinaran a futures edicions de l’Oca.

OCA CARTELL

Col·laboració entre Oca i Ajuntament

El representant de l’Oca de Mataró, una entitat sense ànim de lucre que es nodreix de voluntaris de la Sala Cabanyes i els Capgrossos, assegura que “el canvi d’ubicació representa un canvi de cicle per aquesta festa i una ocasió per consolidar el cap d’any popular obrint-lo a encara més públics i mantenint els seus trets d’identitat com són que sigui una festa popular, gratuïta, amb preus populars a la barra i a cobert”. El regidor Joaquim Fernàndez ha explicat que “des de l’Ajuntament hem aprofitat la carpa dels missatgers i establirem un espai a cobert obert pels laterals de manera que no limita l’aforament”. Per Fernàndez la presentació de l’edició d’aquest any “demostra que hi pot haver una col·laboració entre Ajuntament i entitats per facilitar que el que ja és la festa de Cap d’Any de la ciutat ho sigui una mica més i tot”.

Tota una nit de festa per a tots els gustos

L’Oca 2015 començarà mitja hora després de les campanades i comptarà amb el grup de Djs The Fool Monkeys que, segons Comas, “posaran música de totes les èpoques i estils perquè públic d’allò més variat en edat i gustos s’ho pugui passar bé”. L’entitat Oca de Mataró fa front amb els seus propis recursos provinents de les edicions anteriors a un pressupost de 7.000 euros i adverteix que “tot el que s’ingressa a la barra es destina a sufragar les despeses i si hi ha benefici a l’edició de l’any següent, demanem als mataronins que ens ajudin i que es facin seva la festa com han fet sempre i habilitant així que la nova ubicació pugui tenir continuïtat”.