Carrer de Sant Joan i Peramàs, les alternatives

L’oferta popular la tornen a complementar dues revetlles clàssiques

  • Redacció
  • Dilluns, 23 Juny 2014 11:08

Cultura 2013, Foguera

A més de les cites familiars i de l’oferta privada, sobretot concentrada a les guinguetes de baix a mar, l’oferta popular per a una nit de sopar, coca, cava i petards, la tornen a complementar dues revetlles clàssiques. Per una banda la de Peramàs-Esmandies que sempre allarguen el segon cap de setmana de festes del barri fins a la celebració de la vigília de Sant Joan.

Per la seva banda, el carrer de Sant Joan –amb Sant recuperat– ja lluïa dies enrere les seves garlandes característiques i acollirà el sopar popular i la popular baixada de les Bruixes al punt de les dotze de la nit. Les bruixes són acompanyades per la gent i els gegants del solstici d’estiu que acaben encenent la foguera que s’habilita a la zona de l’aparcament de Can Maitanquis.

La tradició marca que cal escriure desitjos i llançar-los al foc perquè es compleixin i, posteriorment, donar una volta a la foguera abans que les flames es tornin tan vives que impossibilitin l’acció. Òbviament, i a posteriori, no fallarà a la cita el ball de revetlla, a l’escenari habilitat a la cruïlla del mateix carrer de Sant Joan i el carrer de Colon.