Sant Simó: quatre dies de festa tradicional

Protagonisme musical ampli al programa: barroc avui, havaneres dissabte i flabiols diumenge

  • Redacció / Arxiu
  • Divendres, 25 Octubre 2013 00:00

Sabre de Sant Simó

Mataró concentra en els quatre dies d’avui divendres a dilluns, dia 28, el pes més gran del programa de les festes sempre esperades de Sant Simó. Els ingredients de sempre –que d’altra banda mai fallen– es fan presents en un programa amb fort accent musical. En aquest sentit, al voltant de l’ermita marinera o en el seu interior s’hi podrà sentir el tradicional concert de música barroca del prestigiós Quartet Barroc de Sant Simó avui divendres al vespre, les havaneres també tradicionals del famós grup Port Bo dissabte, música rock per a joves el mateix dissabte i la mostra de cobles de flabiolaires de Mataró amb Els Garrofers i Dimecres Flabiol diumenge.

Dilluns, dia de Sant Simó, hi haurà com marca la tradició les parades de sabres, panellets i castanyes, la missa del migdia i l’eucaristia de les vuit del vespre en què es repetirà l’experiència de l’any anterior amb la sortida en processó del Sant des de l’ermita fins al pati.

Imatge de Sant Simó

Castells dissabte

La resta de programa l’engreixen els elements tradicionals com són les activitats infantils durant el matí de dissabte, els castells amb els Capgrossos que es faran demà al migdia i a la tarda cercavila de gegants. L’endemà diumenge hi haurà missa i posterior visita dels Gegants de Mataró, que per segon any consecutiu no faltaran, i hi aniran en cercavila des de Can Marfà.

No s’entendria el diumenge de Sant Simó, tampoc, sense el Ball de Pescadors de l’Esbart Dansaire Iluro ni la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Mataró. A més d’aquestes activitats, diumenge a la tarda hi haurà animació infantil, i en horari complet es podrà participar d’un dels elements que fan entranyable la festa: la tómbola.
El passat cap de setmana ja van començar els actes relacionats amb la festa com ara el concert de l’Agrupació Musical del Maresme.