Tres dies d’activitats a les Festes Anticapitalistes de Mataró

El Parc de Cerdanyola acollirà la primera edició d’una festa amb el suport de FAVM

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 03 Setembre 2013 13:21

Festa Anticapitalista

Els dies 13, 14 i 15 de setembre el Parc de Cerdanyola serà seu i testimoni de les primeres Festes Anticapitalistes de Mataró, un projecte que neix fugint de partits i organitzacions polítiques i vol ser “una alternativa oberta a tots els sectors de la població mataronina a l’actual model d’oci a la ciutat”. La FAC es van presentar en roda de premsa després de mesos de preparació, una campanya de micro-mecenatge per finançar-se i una preparació en assemblees per definir què volen ser aquestes noves festes. “El propi nom és una declaració d’intencions i volem assumir el que implica ser anticapitalista i ser-ho a Mataró”, va explicar una de les portaveus de l’assemblea organitzativa.

“Som persones que estem cansades de l’actual model consumista i capitalista que després de 10 anys sense festes alternatives hem decidit apostar per un poden recolzat en l’autogestió i l’assemblearisme”.

Les FAC tindran una doble vessant, festiva i política. Els eixos temàtics que es treballaran en tallers i xerrades versaran sobre l’accés a la vivenda i l’atur: “Són problemàtiques molt arrelades a Mataró, a la ciutat de les estafes. Creiem en les solucions que podem aportar, entenent l’ocupació com una forma legítima d’accés a l’habitatge i les cooperatives de treball que està demostrat de forma històrica que funcionen per resoldre probles d’ocupació”, van explicar.

Partint de l’autogestió i d’una assemblea amb una trentena de participants regulars, l’organització de les FAC ha plantejat un extens programa els tres dies en les que hi haurà àpats solidaris i anti-repressius i dues nits de música, la primera d’elles una nit de dones amb totes les protagonistes recalcant el feminisme com un dels valors de les pròpies festes. La FAVM col·labora activament amb les Festes Anticapitalistes de Mataró.

Programa complet
Les FAC arrencaran divendres 13 amb una cercavila i tindran pregó, sopar, dansa i concerts i PDs. Dissabte 14 hi haurà mostra d’entitats, exposicion i tallers d’ocupació i cooperativisme abans de sopar i més concerts a la nit. Diumenge, per últim, hi haurà els darrers actes. Tots la informació a facmataro.org