A punt per rebre 300 animals i 120 carruatges

Participants de 66 municipis es reuniran diumenge per la Trobada Nacional dels Tres Tombs

  • Mireia Biel // Foto: Arxiu
  • Divendres, 03 Maig 2013 00:00

tres tombs

Mataró ja ho té tot enllestit perquè 300 animals i 120 carruatges arribin a la ciutat per celebrar la Trobada Nacional dels Tres Tombs aquest diumenge dia 5 de maig, amb la participació de persones provinents de fins a 66 pobles i ciutats diferents. La ciutat tancarà la seva capitalitat dels Tres Tombs amb la trobada de diumenge.

L’organització preveu la participació d’associacions provinents de 66 municipis diferents, amb un total de 120 carruatges i 300 animals, que han obligat a modificar el recorregut habitual, copiant la ruta que es realitza per la Cavalcada de Reis. La desfilada s’iniciarà a les 12 i enllaçarà el Parc Central amb el Camí de la Geganta, Ronda O’Donnell fins al gir a la Plaça de l’Alcalde Serra i Xifra, Camí del Mig, Ronda i Camí Ral fins a la Plaça de Santa Anna, a on es desplaçarà la benedicció. Com a conseqüència de la llargada del recorregut –i com també és habitual en aquests Tres Tombs de nivell català– es faran dos tombs al circuit i no tres, com és protocol·lari.

D’estrena
Mataró buscarà beneficiar-se de la celebració d’aquesta trobada nacional. Així, els hotels de la ciutat oferiran descomptes especials durant el cap de setmana, els restaurants prepararan menús especials i les pastisseries elaboraran la tradicional ferradura de Sant Antoni de pasta de full o massapà.

La 16a edició de la Trobada Nacional dels Tres Tombs tanca el cicle festiu durant el qual diferents pobles i ciutats de Catalunya han anat celebrant els Tres Tombs des del mes de gener. Precisament al gener, Joan Pera va estrenar la capitalitat de Mataró en la que haurà estat la gran aposta cultural de l’Ajuntament d’aquest any. Aquesta concentració també servirà per estrenar un nou carruatge mataroní que participarà a les trobades catalanes a partir de l’any vinent. Consisteix en la reconstrucció d’un carro que antigament servia per fer una processó per estrenar una nova barca.

 Dues fires per fer la festa rodona
El cap de setmana dels Tres Tombs es completarà amb la celebració de dues fires tradicionals a la ciutat: la de Dibuix i Pintura i la de Sant Ponç. D’aquesta manera i conjuntament amb la resta d’activitats organitzades s’arrodonirà el cap de setmana.
La Unió de Botiguers convida els artistes a exposar les seves obres a la Riera, la Plaça Santa Anna i la Rambla durant tot el dissabte dia 4 de maig. El centre de la ciutat es converteix en una galeria d’art on s’hi mostren i venen obres originals.
Sant Ponç omplirà la plaça de l’Ajuntament tot el cap de setmana amb expositors d’arreu de Catalunya i la resta de l’estat amb una oferta variada de productes artesanals: confitures, herbes medicinals, caramels, galetes, coques, així com embotits i formatges.