El divendres de ‘Sant Pellofa’, dissabte de Rua i ball

El Rei dels Poca-soltes fa una crida a disfressar-se pel seu pregó

El propi programa del Carnestoltes de Mataró és una declaració de principis i bateja el dia d’avui, divendres de carnaval, com el dia de ‘Sant Pellofa’. El primer dia de la festa, si exceptuem el Dijous Gras i la seva idiosincràsia, tornarà a tenir en la figura del Rei Pellofa, el que en fa trenta-cinc de la nissaga, el seu eix vertebral. En Pellofa arribarà i dirà veritats i bromes de forma altisonant des del balcó de l’Ajuntament on hissarà el domàs verd del seu regnat.

L’endemà dissabte serà el colofó final de la Rua de Carnestoltes que tornarà a fer la Riera en sentit ascendent des del Camí Ral i fins el Parc Central, com els darrers dos anys.Més PellofaL’arribada d’en Pellofa XXXV s’esllenega i comptarà amb els Botargues cremant la gent de la Riera des de la Presó, les momerotes des de l’Ajuntament i tot el seguici des del portal de Barcelona.

Un cop pujat fins a la Casa Gran en Pellofa farà el seu pregó i es lliurarà en cos i ànima als excessos. Sobretot als de dissabte. És novetat d’enguany que en Pellofa vol que se’l vagi a rebre i a escoltar el pregó disfressat i anuncia que premiarà el que vagi més ben guarnit.

La figura d’en Pellofa també serà present dissabte i diumenge en tots els actes del programa de la “seva” festa.

Rua i Ball amb Pastorets RockEl dia gros del Carnestoltes serà demà dissabte amb activitat en sessió continuada matí –amb el Ball de Gitanes i el nou ‘Va arran i refollada’– tarda i nit. La Gran Rua tornarà a centrar totes les mirades a partir de les sis de la tarda des de la Plaça d’Alexander Fleming i final al Parc Central, amb els premis a la millor comparsa i a la més satírica. Serà dissabte a la nit, però, quan s’esdevindrà la gran novetat d’enguany amb la Plaça de l’Ajuntament lluint les millors gales per al Gran Ball de Carnestoltes amb el grup local ‘A la Quieta Band’ i els esperats ‘Pastorets Rock’. Es tracta d’un banda de versions típiques catalanes que s’identifica amb el vestuari amb els Pastorets típics, barretina i vestit. El PD Caganer agafarà el testimoni fins a quarts de tres, quan tocarà fer net i preparar la plaça pel Ball Infantil de diumenge al migdia.