Equilibris i acrobàcies amb aires marroquins

El Teatre Monumental acull el 21 d'octubre l’espectacle familiar 'Halka', de la companyia Groupe Acrobatique de Tànger

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 10 Octubre 2018 10:57

Cultura 2018, halka circ tanger

Tradició i modernitat s’uneixen per donar forma a piràmides de vertigen i acrobàcies impossibles. El diumenge 21 d’octubre el Teatre Monumental acull a les 20 h l’espectacle Halka, una proposta dirigida als més petits que es presenta de la mà de la companyia Groupe Acrobatique, de Tànger.


Amb dotze acròbates i dos músics a dalt de l’escenari, l’espectacle combina a la perfecció la pràctica més tradicional amb la creació més contemporània. La marca de la casa és l’esperit que desprèn aquest art ancestral marroquí, disciplina que va ser declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat el 2001 i que forma part, per exemple, de l’espai cultural de la famosa plaça Jamaa el-Fna a Marràqueix.

Un art ancestral
Segons la companyia, nascuda a Tànger ara fa 15 anys, a Halka els catorze artistes qüestionen, amb els seus cossos, “els records d'un art que ha forjat la seva relació amb el món”. Així, els artistes juguen amb elements aparentment innocus per compartir la seva història íntima. També expressen, amb humor, la llibertat per poder creuar, gràcies a l’art ancestral, els límits geogràfics, culturals, de gènere i de classe.

Cultura 2018, halka circ tanger

A Mataró i Valls

En aquest cas, l’arribada de Halka a Mataró ha estat possible gràcies a l’organització conjunta de la Xarxa de Cultura de Valls i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, amb col·laboració de Circulant, Circ en Moviment. Precisament el dia abans, 20 d’octubre, la companyia oferirà l’espectacle a la localitat de Valls.