Dia del Circ: quatre espectacles amb segell local

Del 13 al 29 d’abril Mataró celebra el Dia Mundial del Circ amb quatre cites, una de les quals del guanyador del Premi Nacional de Circ 2016: Los Galindos

  • Laia Mulà // Fotos: Daniel Ferrer i cedides
  • Divendres, 13 abril 2018 00:00

Cultura 2018, dia mundial del circ
El 15 d’abril és el Dia Mundial del Circ i Mataró ho celebra amb una programació de primera per acostar aquests disciplina a tots els públics. En aquesta ocasió, la Direcció de Cultura i l’Espai de Circ de Mataró Cronopis s'han unit per celebrar aquest dia, una celebració que s’allargarà del 13 al 29 d’abril amb activitats a Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques de l’Ajuntament de Mataró i als Jardins de l’Antic Escorxador. Un dels espectacles programats és l’Udul de Los Galindos, el Premi Nacional de Circ 2016.

La programació
• La primera cita serà divendres 13 d’abril amb l’assaig obert de 'Random' de Joel Martí i Pablo Molina, un espectacle en procés de creació.
Dissabte 14 d’abril, des de les 11h i durant tot el matí, als Jardins de l’Antic Escorxador, el col·lectiu de circ Cronopis oferirà tallers de circ perquè els més petits puguin gaudir de diferents tècniques com el trapezi, elements d’equilibri sobre objectes, malabars i teles aèries.

• Diumenge 15 d’abril, a les 18h, també als Jardins de l’Antic Escorxador es podrà veure 'Lady, Frank & Stein' de la companyia Moviments, un espectacle d'humor i acrobàcies per fer riure tota la família.

Fins a final de mes

La celebració es tancarà el cap de setmana del 28 i 29 d’abril als Jardins de l’Antic Escorxador, on la companyia Los Galindos tornaran a instal·lar la seva iurta per presentar 'UduL'. Aquest espectacle es va començar a gestar a Can Gassol durant una residència artística de Los Galindos.


La programació del Dia Mundial del Circ es clourà amb l’assaig obert de 'Land, un tros de terra espacial', diumenge 29 d’abril. La companyia Teatre Animal torna a Can Gassol per fer una residència per treballar amb la nova creació.

Cultura 2018, dia mundial del circMataró i el circ
La celebració de l’efemèride constata que la ciutat s’està convertint en un pol d’atracció de companyies de Circ per crear espectacles. Can Gassol ha esdevingut un laboratori creatiu en el qual les companyies no només hi fan residència, sinó que també hi poden estrenar els muntatges. També la iniciativa privada ha impulsat diverses propostes a la ciutat que la fan esdevenir una referència, com l’aposta per la formació i els tallers de l’Espai de Circ de Mataró Cronopis o l’associació Circulant, circ en moviment.