La Verge del Rocío arriba diumenge al Parc Forestal

La romeria és l’acte central d’aquesta festa que compta amb actuacions de música i ball

Els mataronins que són fidels al Rocío ja fa uns dies que poden gaudir de la seva festa predilecta. I és que el passat diumenge 14 van començar els actes de la Romeria Rociera de Mataró, que any rere any organitza la Casa d’Andalusia i que omple el Parc Forestal de gent que desitja veure la Verge del Rocío. Però no només la devoció és l’important de la festa, sinó que la música, la dansa i la gastronomia són altres elements indispensables per aquesta cita que de ben segur aconseguirà reunir la nombrosa quantitat de públic d’anys anteriors que fins i tot fa difícil el poder arribar en cotxe al Parc.

Diumenge 21 serà el dia més esperat de la festa, quan es realitzarà la veritable romeria. La concentració serà a les 9 del matí, quan els ‘romeros’ es reuniran a la plaça d’Andalusia, on es farà l’ofrena floral a la Verge del Rocio. Poc després començarà el recorregut per arribar des de Cerdanyola fins al Parc Forestal, un escenari que ja porta diversos dies de festa. Es preveu que l’esperada arribada de la Verge del Rocío sigui al voltant de les 12 del migdia. Allà serà rebuda entre crits i lloances dels fidels i es prepararà per presidir la missa que oficiarà el rector de la parròquia de Cerdanyola, Manuel Celiva Ponce. El Coro Rociero de la Hermandad de Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora de Mataró serà l’agrupació encarregada d’amenitzar la cerimònia.

Manuela de Madre acompanyarà a Baron
L’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, visitarà la Romeria el migdia de diumenge amb una delegació del PSC. Entre els acompanyants de l’alcalde destaca la presència de la Vicepresdidenta del PSC, Manuela de Madre, i el Secretari de Formació del PSC, Josep Maria Sala.

Després de la missa, les activitats pararan fins la tarda, tot i que a les casetes que s’instal·len al Parc Forestal no s’aturarà la festa. L’espectacle tornarà a partir de les cinc de la tarda amb un festival de cante i ball andalús on hi participaran els quadres de ball de la Casa d’Andalusica, la A.C.A Hdad. La Armonía, el Cercle Flamenc, la Casa Cultural Sabor Andaluz, la Peña Al-Andaluz i la Cobla Lourdes Portales. Aquesta mostra d’art andalús tancarà els dies de Romeria, que s’acomiadarà fins l’edició del proper any.

Per als que desitgeu començar a gaudir abans de la festa ho podeu fer el divendres 19 i el dissabte 20, a partir de les 10 de la nit amb un festivals de cante i ball flamenc. Els més fidels a la Romeria ja van començar la seva celebració el passat diumenge 14 amb una missa rociera, l’actuació de diversos quadres de ball i l’elecció de las Rocieras y Damas de Honor de la Romeria 2006 que es van fer a Cerdanyola.