Una botifarrada popular inicia els actes de l’1 de maig

Una marxa sortirà de la plaça Santa Anna i es dirigirà a Renfe per anar a la manifestació de Barcelona

La celebració del primer de maig, dia del treballador, arribarà a la ciutat aquest cap de setmana i s’allargarà fins el dia 4. Mentre Mataró viurà aquests dies un dinar popular i una projecció, s’han programat de tal manera que no interfereixin en l’anada dels manifestants a Barcelona. Així, Mataró quedarà lliure d’activitats el dilluns dia 1. Des del sindicat de Comissions Obreres i des del Partit dels i les Comunistes de Catalunya s’ha convidat a tothom a dirigir-se a la manifestació que es farà a Barcelona, l’acte central de l’1 de maig.

Per facilitar l’anada a la manifestació el PCC i CJC-Joventut Comunista han convocat a qui ho vulgui a les 10.30 del matí a la plaça Santa Anna. Des d’aquí sortirà una marxa que arribarà a la RENFE, per dirigir-se des d’allà a la manifestació unitària del Primer de Maig.

Botifarrada i xocolatada popular
Però els actes pel primer de maig començaran abans del dia assenyalat. I és que el dissabte 29 d’abril, Can Marchal acull una botifarrada popular. La cita serà a les 13.30. A més, aquest any, la botifarrada afegeix la possibilitat de gaudir també de postres, quan s’oferirà una fondue de xocolata. Abans que arribi el torn de la fondue, els organitzadors de l’acte PCC i CJC-Joventut Comunista, faran un parlament on reflexionaran sobre la situació política de les formacions a l’esquerra del partit socialista a Mataró.

Per la seva banda, el sindicat de Comissions Obreres ha organitzat una setmana cultural en motiu de l’1 de maig. Després de la manifestació del dia 1, les activitats començaran a partir de dimarts. Aquest dia es reuniran en assemblea els delegats i delegades de la comarca del Maresme al Centre Cívic del Pla d’en Boet. L’acte comptarà amb la presència del secretari general de la CONC, Joan Coscubiela. L’assamblea tornarà a reunir-se a Granollers el dia 5, aquest cop amb els delegats de la comarca del Vallès Oriental.

Un documental sobre l’explotació infantil
A més, el mateix dia es projectarà el documental No és un joc. Es tracta d’un film d’Antonio Rosa que es podrà veure a la sala d’actes de la seu del sindicat, al carrer Castaños. Un cop acabat el documental, tindrà lloc un debat sobre el treball infantil.

CCOO també preveu realitzar una jornada relacionada amb la mobilitat i el treball, però aquesta encara no s’ha concretat en cap data.