Els Armats de Mataró nomenen president honorífic l'alcalde de la ciutat

El diploma que materialitza el nomenament es va lliurar en el mateix acte de presentació del cartell de la Setmana Santa 2006

La Setmana Santa ja s’acosta, però abans que les primeres figures surtin al carrer, un altre acte ha inaugurat la temporada de processons. El passat dilluns 27 de març la Capella dels Dolors va acollir la presentació oficial del cartell de La Setmana Santa 2006. Abans, però, es va lliurar un diploma acreditatiu a l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, com a president d’honor dels Armats de Mataró.

Els Armats de Mataró han nomenat a l’alcalde de la ciutat el seu president honorífic, i com a símbol d’aquest càrrec, van lliurar a Baron un diploma acreditatiu del títol, un títol que heretaran els futurs alcaldes de la ciutat. Joan Antoni Baron es va mostrar molt satisfet per aquesta distinció que va qualificar com d’un “honor” però també de “responsabilitat”.

Un cop fet el lliurament del diploma, va arribar el torn de descobrir el cartell de la Setmana Santa 2006. Enguany, és la primera vegada que es fa la presentació oficial del cartell de la Setmana Santa. L’encarregat de descobrir el nou cartell va ser el president de la Confraria de l’Adoració de Jesús a l’Hort, Josep Jubany, una confraria que aquest any arriba al seu vintè aniversari i que té el seu misteri com a protagonista del cartell. El cartell és una creació del dissenyador i confrare Juan Lluís Casado.

Una cuirassa amb l’escut de la ciutat
L’acte també va tancar amb el lliurament d’un obsequi als Armats. L’alcalde els va atorgar una cuirassa daurada amb una peculiaritat, l’escut de Mataró. Abans d’aquest regal, però, Baron va expressar la seva satisfacció per l’actual Setmana Santa que se celebra a Mataró, una tradició que segons ell semblava a punt de desaparèixer però “s’ha sabut recuperar perquè hi ha hagut gent entestada a fer-ho”.

Baron va voler destacar que La Setmana Santa és un acte que els ciutadans decideixen viure des de la religió, però també hi ha qui ho fa des de la tradició i la cultura. Per aquest motiu va explicar l’interés de l’ajuntament per potenciar la Setmana Santa mataronina: “La voluntat de l’ajuntament desde l’aconfesionalitat que li toca és crear una gran Setmana Santa perquè interessa a un nombre extraordinari de gent”. Baron va recordar que a Mataró només la festa major de Les Santes aconsegueixen treure a un nombre major de gent al carrer. A més, va resaltar que el model de Setmana Santa mataroní és únic arreu de Catalunya i l’estat espanyol.