Oberta la convocatòria de la 13a edició del Premi Helena Jubany de narració curta

Els treballs es poden lliurar a qualsevol de les dues biblioteques públiques de Mataró fins a l'1 d'octubre

13a edició del Premi Helena Jubany

Ja es poden presentar les obres per participar en la 13a edició del Premi Helena Jubany, convocat per l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el diari ARA. És el cinquè any que el consistori mataroní promou aquesta convocatòria, a través d’un conveni segons el qual aporta un 35% del cost del projecte d’edició de l’obra premiada. Aquesta iniciativa vol “mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres, i encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària, tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral”.

Vols participar-hi?

L’obra guanyadora rebrà un premi de 3.000 € i es publicarà amb el diari ARA i al Web de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente. Els treballs hauran d'entregar-se a qualsevol de les dues biblioteques públiques de Mataró (Biblioteca Antoni Comas i Biblioteca Pompeu Fabra) fins a l'1 d'octubre, i el lliurament del premi es farà a principis de desembre.

Podran optar al premi tots els treballs que siguin narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i escrits en català, que tinguin en conjunt una extensió d’entre 10 i 20 fulls. Els originals s'han de presentar en cinc còpies, mecanografiats en fulls DIN A4 escrits per una sola cara i a doble espai. Les obres presentades han d’anar adreçades a un públic d'entre 12 i 99 anys.

Homenatge a Helena Jubany

Aquest premi vol mantenir viu el record d'Helena Jubany i Lorente –va morir l'any 2001– i compartir el seu amor pels llibres i la literatura. Jubany va néixer el 1974 i va viure a Mataró fins als 26 anys. Es va llicenciar en Periodisme (UAB) i va formar-se col·laborant amb Televisió de Mataró, amb ràdio Premià i amb el diari El Punt del Maresme. Més tard va treballar com a llibretera a la Cooperativa Robafaves i posteriorment va encetar el camí de la creació literària.