La Biblioteca Antoni Comas bufa espelmes

Amb motiu de 7è aniversari, s’ha organitzat una programació especial per a aquest febrer

Cultura 2014/2015, Biblioteca Antoni Comas

El pròxim dilluns 3 de febrer, la Biblioteca Antoni Comas celebra el seu setè aniversari. Per aquest motiu, s’han organitzat diverses activitats especials per a tots els públics durant el mes de febrer. Alguns dels actes destacats per als més petits són, per exemple, l’hora del conte especial amb la Cia. Pengim Penjam el dia 5 o el laboratori de lectura de l’Expedient panxa plena: el cas del llop ferotge analitzant proves el dia 28. Per als joves, el dia 7 podran demostrar els seus coneixements sobre el món màgic de Harry Potter en un esdeveniment que tindrà aquesta saga com a protagonista. Tanmateix, amb motiu de l’aniversari, també es podrà visitar a la biblioteca l’exposició Objectius de Desenvolupament Sostenible, del 4 al 27 de febrer.

A més, com ja és habitual, s’entregarà als usuaris la “Llibreta de la biblioteca”, que conté el text Inferno, guanyador del VI Concurs de Microrelats. El text, escrit pel poeta Salvador Riera i il·lustrada per Rubén Bravo, fa referència a La Divina Comèdia de Dante Alighieri.

La biblioteca en xifres

Durant el 2019, més de 350.000 persones van visitar la Xarxa de Biblioteques de Mataró, conformada per la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas. A més, més de 180.000 persones es van endur algun document a casa i més de 21.000 van participar en les diferents activitats.

L’any passat, biblioteca Antoni Comas en particular va posar en marxa el club de lectura per a joves “Lectura en Veu Alta” i ha consolidat dos projectes més: “Repte Gènius”, que té per objectiu fomentar la lectura, i “La Porta Màgica”, el club de lectura jove. A més, s’ha mantingut durant tot l’any una proposta àmplia i variada de programació per a tots els públics.

D’altra banda, gairebé 360 persones van fer les proves per obtenir el certificat en TIC de la Generalitat de Catalunya a l’Antoni Comas, Centre Col·laborador ACTIC.