La Plataforma per la Llengua celebra 25 anys amb un dinar pel català

Dissabte, a partir de les 12 h, el Parc Central vell s’omplirà de música, paella i festa per reivindicar el català com a llengua comuna

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 28 Juny 2019 08:16

Cultura 2019, plataforma per la llengua

La Plataforma per la Llengua és l’ONG del català. Una organització que treballa per promoure la llengua com a eina de cohesió social. Ho fa als diferents territoris de parla catalana i des d’una perspectiva transversal, en àmbits com l’acollida i arrelament lingüístic als nouvinguts, les universitats i l’educació i les administracions.

25 anys després de la seva creació, l’entitat celebra l’aniversari amb Dinars per la Llengua arreu del domini lingüístic. Després dels dinars a València, Barcelona, Castelló, Sabadell o l’Alguer, el dissabte 29 de juny arriba el torn de Mataró. A partir de les 12 h, el Parc Central vell s’omplirà de música i vermut de la mà de Les Bruixes de Dol, que donaran el tret de sortida a la jornada. A les 14 h, tots aquells que vulguin sumar-se a la celebració podran gaudir de la paella popular.

Els tiquets es poden adquirir per només 10€ a www.viuencatala.cat

La Plataforma per la Llengua al Maresme

La Plataforma per la Llengua al Maresme es va crear la tardor del 2005, amb una acció davant els cinemes del centre comercial Mataró Parc per demanar projeccions de pel·lícules també en català i en igualtat de condicions. Actualment l'entitat té una assemblea comarcal i grups locals a Mataró, Arenys de Mar, Canet i Calella. Amb el voluntariat i l’activisme, l’entitat continua fent accions per defensar la llengua, com ara organitzar exposicions, activitats, sessions de cinema a la fresca, xerrades, jocs, intercanvis lingüístics, sortides culturals, paradetes, etc.

Sense anar més lluny, durant aquest mes de juny i juliol, la Plataforma per la Llengua al Maresme ha organitzat l’exposició “Pedrolo, més enllà dels límits”, del 4 al 22 de juny a Calella, la presentació del llibre “Història de Catalunya”, el proper 5 de juliol a Canet o els clàssics cinepícnics a Arenys de Mar, els dies 16, 23 i 30 de juliol. La Plataforma per la Llengua celebra aquests 25 anys amb més força i voluntat que mai i es proposa arribar al màxim de gent possible.
Per això, podeu contactar-hi, ja sigui per participar-hi o per fer-hi arribar propostes, a través de Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .