Una exposició per posar en valor la rajola hidràulica

"Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica" es podrà veure a Can Serra del 19 d’abril al 23 de juny

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 20 abril 2018 00:00

Cultura 2018, rajola modernista

Aquest divendres s’inaugura "Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica", una reivindicació de la rajola hidràulica com a objecte estretament vinculat a l'arquitectura catalana, a més d'haver estat molt utilitzat entre els anys 1890 i 1930.
És una exposició itinerant organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament i el Consorci de Patrimoni de Sitges, gràcies als préstecs de la col·lecció particular de Jordi Griset i d’altres fons i s’instal·larà a Can Serra fins al 23 de juny.

A Mataró, com en altres ciutats catalanes, els mosaics hidràulics es van incorporar a l’arquitectura de les noves edificacions de finals del s. XIX i d’inicis del s. XX, especialment a les noves cases de cós que es construïen i a les reformes que s’hi feien. Hi ha exemples molt destacats en cases modernistes, com ara la Coll i Regàs i en molts altres espais públics i privats de la ciutat. La mostra a Mataró s’ampliarà amb un complement específic per mostrar el catàleg dels mosaics hidràulics de Ca l’Arenas, que es van reposar com a “catifes” després de la reforma de la casa.