Les 12 hores de glosa, un èxit malgrat la pluja

Centenars de mataronins i glosadors de tots els Països Catalans gaudeixen de l'extens programa

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 17 abril 2018 10:02

12 hores de glosa

Tot i que la pluja va voler empipar i tancar sota cobert els primers compassos del programa, l'edició de les 12 hores de cançó improvisada de dissabte a Mataró es poden considerar tot un èxit. Pau Benítez, membre de l'entitat organitzadora Cor de Carxofa explica que "la llàstima és que vam haver de suspendre la glosa en tres dels quatre mercats on havíem d'anar i només ho vam fer a la Plaça de Cuba que és a cobert i també la resta de matí que haguéssim arribat a més gent de poder-ho fer pel carrer". 

12 hores de glosa
El programa de les 12 hores no hi entenia de treves i des de les dotze del migdia fins la mitjanit –i més enllà– hi va haver temps per glosadors de tots els Països Catalans. També va destacar la presència de bertsolaris bascos.

Un pilar glosat dels Capgrossos va ser el punt de partida d'un programa que al matí, com a plat fort en clau local, va tenir l'homenatge al Tio Rafael, patriarca de la rumba i lleidatà establert fa dècades a la capital del Maresme. El Tio Rafael va agrair el reconeixement cantant, com no podria ser d'altra manera. L'Escola Pia va servir d'aixopluc pels primers actes del programa.

12 hores de glosa

L'any que ve, al País Valencià

A la tarda  la cançó improvisada es va aliar amb la dansa amb Invitro i els alumnes de dansa de l'Aula de Teatre, ja al carrer i sense pluja i sumant cada cop més espectadors. Una cercavila de glosa amb molt ambient que va acabar al Bar Capgrossos, a l'Escorxador, on a mitjanit es va saber que l'any que ve les 12 hores se celebraran al País Valencià.

12 hores de glosa