Carles Torres guanya el desè Premi Helena Jubany

El premi de narració curta o recull de contes per a ser explicats està dotat de 3.000 euros i la publicació de l’obra amb el diari Ara

  • Redacció
  • Dilluns, 04 Desembre 2017 15:43

El guanyador del Premi Helena Jubany

‘El desconcert d’en Boyle’, de Carles Torres (Eivissa, 1974) és l’obra guanyadora del desè Premi Helena Jubany de narracó curta o recull de contes per a ser explicats. A la convocatòria s’hi ha presentat un total de 57 treballs i l’acte del veredicte es va celebrar dissabte a la Biblioteca Pompeu Fabra. El text guanyador planteja una situació al lector: "sou en un bar, fullejant el diari, se us asseu a la taula una desconeguda amb una criatura i us parla com si fossiu vells amics. Com ho encaixeu?".

El guanyador és llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i en els darrers anys la seva obra ha estat reconeguda en diferents certàmens de narració curta i poesia.

Exposició de cartells

Per celebrar el desè aniversari del Premi literari, fins al 15 de desembre, a la Biblioteca Pompeu Fabra s’exposaran els cartells i obres guanyadores de cada edició. El cartell d’aquesta edició és de Lluís Martí i Garro.

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, l’Ajuntament de Mataró i el diari Ara convoquen el premi amb la finalitat de mantenir viu el record d’Helena Jubany, enamorada del món dels llibres des de tots els angles, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral. El premi ha comptat per segon any amb la implicació de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró que, a través d’un conveni amb l’Associació, aporta 2.500 euros al projecte. També hi col·labora el diari Ara, que en distribueix la publicació, així com els socis de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente i mecenes particulars.