Dos treballs es disputaran el 59è Premi Iluro

La conferència serà sobre Joaquim Coll i Regàs

  • Cugat Comas // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 13 Novembre 2017 00:00

Cultura 2017, premi iluro

Dos treballs es disputen l’honor de guanyar la 59a convocatòria del Premi Iluro de monografia històrica. Acabat el termini de presentacions dos són els treballs que aspiren a ser publicats i al premi de 4.500 euros amb el que es dota aquest certamen.

Com pertoca, es desconeix la identitat dels dos treballs presentats, que parteixen amb un 50 per cent de possibilitats de victòria, si no es repeteix el mateix resultat de l’any passat quan el Premi es va declarar desert. L’Ateneu acollirà aquest dimecres 15 de novembre la lectura del veredicte del jurat. Els dos treballs aspirants porten per títol “Testimoni d’importacions al temps antic” i “Puig i Cadafalch periodista”. El jurat segueix essent presidit pel Doctor Josep Maria Fradera.

L'any Puig i Cadafalch i la reobertura de la casa Coll i Regàs de la pròpia Fundació Iluro motiven la part acadèmica de l’acte d’aquest any. Així, abans del veredicte, es podrà assistir a la conferència “Aproximació a la figura de Joaquim Coll i Regàs a partir de documents inèdits”, a càrrec de Clara Mas i Casals, rebesnéta de Coll i Regàs, gestora cultural i doctorada en Humanitats.