Un cap de setmana per fruir del patrimoni

Aquest cap cap de setmana tindran lloc a Mataró visites teatralitzades, guiades i activitats familiars

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 06 Octubre 2017 11:01

Cultura 2017, conjunt dels dolorsLes Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2017 a Catalunya tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 d'octubre i a Mataró s'organitzaran activitats diverses com visites teatralitzades, guiades i activitats familiars, totes elles organitzades pel Museu de Mataró, la basílica de Santa Maria, el Grup de Campaners de Santa Maria i el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró.

Enguany, el lema suggerit pel Consell d'Europa és “Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats”, el qual vol posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Les diverses activitats

Les JEP a Mataró donaran oportunitat als ciutadans a gaudir d'activitats diverses: des de visites teatralitzades a la Vil·la Romana de Torre Llauder, passant per sortides per la natura, visites al campanar de Santa Maria o a les darreres intervencions arqueològiques de Torre Llauder.

Programació de les Jornades Europees de Patrimoni a Mataró
· Visita teatralitzada a la Vil·la Romana de Torre Llauder,
el dissabte 7 d'octubre a les 12 h
· Sortida per les Fonts del Corredor, biodiversitat i qualitat de les aigües,
el dissabte 7 a les 10 h a Can Bruguera
· El Museu de Mataró Can Serra i Can Marfà Gènere de Punt mantindran els seus horaris d'obertura, inclòs el dissabte d'11 a 14 h
· Visita al campanar de Santa Maria d'una hora de durada,
dissabte 7 a les 11 h, 12 h, 13 h, 17 h i 18 h.
· Visites guiades a la Sala de Juntes del conjunt dels Dolors de Santa Maria,
dissabte 7 ales 11.30 h, 12 h, 12.30 h, 18.30 h, 19 h i 19.30 h.
· Visites a l'exposició 'Mataró per Puig i Cadafalch. Llums i ombres' de tres quarts d'hores de durada, dissabte 7 a les 18 h i a les 19 h.
· Visita a les darreres intervencions arqueològiques a Torre Llauder,
el diumenge 8 a partir de les 12 h
· Descoberta de la via aquàtica a la bassa de Can Boet, el diumenge 8 a les 12 h
Per apuntar-se a les visites al campanar, a la Sala de Juntes del Conjunt dels Dolors i a l’exposició del Museu Arxiu de Santa Maria, que són gratuïtes, cal trucar prèviament al 659 132 649.