Mostra de Cultura amb correfoc final

La Plaça de l'Ajuntament acull tastets de sardanes, balls folklòrics, glossa o música tradicional i serà punt de partida d'un acte amb el Basilisc, els Diables i els diablons

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 15 Setembre 2017 00:00

Cultura 2017, mostra de cultura

Aquest dissabte se celebra una nova edició de la Mostra de Cultura Popular, el colofó de la celebració de la Diada Nacional. Des de les 17:30h fins passades les 22h, a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça Gran s’aniran enllaçant diferents activitats per mostrar la feina que aquests col·lectius fan durant l’any. La principal novetat serà al final, quan els carrers del Centre acolliran un correfoc, amb els Diables de Mataró i el seu Basilisc.

Abans, durant la tarda, la plaça de l’Ajuntament acollirà l’Espai Joc, l’Espai Foc i l’escenari de la Mostra. Són tres espais, pensats pels més petits, per experimentar amb la pirotècnia i per gaudir de música tradicional. S'hi podran escoltar sardanes,  una demostració de glossa a càrrec de Pau Benítez; els contes que narraran “De viva veu” o una mostra del Ball de Cavallets entre d'altres.
Però també hi haurà música tradicional a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró i l’espectacle final que combinarà dansa i música a càrrec de Mestres del Gai Saber i Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes, amb música en directe del grup “+Tradi”.

La comparsa, un clàssic de La Passada, es podrà veure a la Mostra.

La plaça Gran, en paral·lel acollirà un taller de construcció de figures a càrrec del taller artesanal La Vella Verda i una demostració de puntes de coixí amb especialistes.

Cultura 2017, mostra de cultura
Correfoc final
La Mostra de Cultura Popular es tancarà amb un correfoc a càrrec dels Diablons de Mataró i el Basilisc del Ball de Diables de Mataró. Començarà a les 21:30h, des de la plaça de Santa Maria, i acabarà davant l’Ajuntament, passant pel carrer Nou i La Riera, igual com ho fa l'Encesa
de Les Santes.