Un divendres de Poesia i + a Mataró

Pau Riba i Coetus encapçalen la programació d'aquesta nit, en el segon any que el festival maresmenc planta bandera a la capital

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 06 Juliol 2017 13:25

Cultura 2017, Pau Riba i CoetusMataró repeteix aliança amb el Festival Poesia i + amb una proposta quàdruple pel vespre i la nit d'avui divendres. El festival poètic, originari de Caldes d'Estrac, porta a Mataró quatre propostes musicals i poètiques entre les quals destaca el concert de “Coetus” i Pau Riba.  Després que la passada edició el Festival Poesia i + s’obrís a més poblacions de la comarca, la 12a edició oferirà espectacles i concerts a Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Llavaneres i a Mataró, del 6 al 16 de juliol.

Dins la celebració de l'Any Palau i Fabre, la figura de l'Alquimista vertebrarà una programació que vol ser hereva de la seva gosadia i curiositat. Roger Mas, Lluís Homar i Clara Segura, Rosalía i Refree, Rowan Ricardo Phillips, Albert Balasch, Fadwa Suleiman i Càntut, Joana Gomila són alguns dels artistes que passaran pel festival, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània.

Doble ració avui divendres

El 7 de juliol, a Mataró, l’espectador podrà gaudir d’un recorregut poeticomusical per dos espais de les 20 h fins a les 24 h. La primera aturada al viatge serà a La Riera, davant l'Ajuntament, amb la participació d'Alenky, un quartet format per Marc Egea a la viola de roda, Manu Sabaté a la gralla i clarinet baix, Joan Antoni Pich al violoncel i Arnau Obiols a la bateria, acompanyats en la paraula d’Oriol Sauleda. Al mateix espai, la música donarà pas a les paraules de Guim Valls i Maria Sevilla amb el seu gamberrisme literari de “Dents del segle”.

La nit de lletres i música acabarà al Pati de Can Marchal amb un convit a endinsar-se en l'univers d’El pèsol feréstec, que presenten nou disc, “Treure’ns robins”. Tot seguit arribarà el gran moment de la nit amb “Coetus”, la primera orquestra de percussió ibèrica, que a Mataró venen acompanyats de Pau Riba, disposat a retre homenatge a Palau i Fabre.

Cultura 2017, Pau Riba i CoetusEl músic maresmenc  Pau Riba és el gran reclam de la nit mataronina