La mataronina Amanda Bassa guanya el premi Tinet de narrativa curta per internet

El seu conte és el millor entre els 205 presentats al certamen tarragoní

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 15 Maig 2017 09:23

Amanda Bassa

La periodista de Mataró Amanda Bassa Gonzàlez ha guanyat el 20è premi de narrativa curta per Internet Tinet amb el conte titulat 'Obsessió'. Els guardons s'han lliurat aquest dissabte al vespre en un acte al Teatre Metropol de Tarragona. En la mateixa gala es va premiar l’autor valencià Xavier Aliaga amb el 27è premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la i la barcelonina Judit Romeu guanya el Vidal Alcover de traducció.

La mataronina Amanda Bassa i el seu “Obsessió” va ser el millor entre els 205 treballs presentats al certamen al 20è Premi de narrativa curta per internet Tinet. El jurat ha definit el text com un relat amb una veu narrativa madura, que guia el lector per indrets que no són el que semblen, amb un final sorprenent. A més a més de l'obra guanyadora, el jurat n'ha seleccionat altres catorze. Totes juntes es publicaran en un volum que publicarà Cossetània edicions i apareixerà la propera tardor.

La guanyadora Amanda Bassa ha explicat que la protagonista del seu conte és un personatge "grotesc" i "desmesurat" però que ha buscat l'empatia del públic amb la protagonista per "connectar-hi".