Convocada la desena edició del Premi Helena Jubany

Ja són públiques les bases del Premi Helena Jubany de narració curta en llengua catalana

La desena edició del Premi Helena Jubany ha estat convocada un any més per L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el diari Ara, per premiar una narració curta inèdita. El premi està dotat amb 3.000 euros i l’obra guanyadora també es publicarà al diari ARA.

El premi té la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres des de tots els angles i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària, tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral. La data final de presentació dels originals és el pròxim 1 d’octubre i el lliurament del premi es farà el dia 2 de desembre de 2017.

Les característiques de les obres

Podran optar al premi tots els treballs consistents en narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i escrits en llengua catalana que tinguin, en conjunt, una extensió d’entre 10 i 20 fulls. Les obres presentades han d’anar adreçades a un públic que tingui de 12 a 99 anys i l’autoria pot ser individual o col·lectiva. Cal destacar que només es permet una obra presentada per cada autor.

La decisió en mans del jurat:

El jurat estarà format per vuit personalitats destacades del món de la literatura, l’ensenyament i la filologia catalana com Cristina Valls, en representació de les Biblioteques de Mataró, o Xavier Vidal, el guanyador de la passada edició, entre d’altres. A més, comptaran amb la participació de Joan Jubany, que actuarà de secretari amb veu però sense vot.