El clan de William Wallace de l'AMPA de l'Anxaneta, millor comparsa de la Rua

Una recreació de l'escola de màgia de Harry Potter de la colla gegantera d'en Ton i les pastanagues de l'Associació Colla Gegantera d'en Xumetet completen el podi

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 27 Febrer 2017 10:01

Rua de Carnestoltes

El clan de William Wallace de la pel·lícula Braveheart que va recrear l’AMPA de l’escola Anxaneta es va endur el premi a la millor comparsa de la Rua de Carnestoltes. El guardó, valorat en 500 euros, va recaure en ells per l’originalitat de la disfressa i la seva sofisticació, ja que no només agrupava desenes de persones i el gegant de l’escola sinó que anava acompanyada d’una gran comparsa de tambors que feia identificar de seguida el tema.

En Pellofa XXXIX va presidir la Rua i va ser l’encarregat de donar tots els premis, també els de millor comparsa satírica i el premi especial del jurat. El primer, de 300 euros, se’n va anar per la Colla Gegantera d’en Ton, de l’Escola Salesians Mataró, que han reproduït els personatges de l’escola de màgia i bruixeria de Harry Potter, Hogwarts. El premi especial del jurat, valorat en 200 €, ha recaigut en l’Associació Colla Gegantera d’en Xumetet que s’han disfressat de pastanagues omplint el recorregut de color taronja.

Rua de Carnestoltes

Els altres participants a la Rua han estat l’Associació Esplai Rabadà, l’Associació Enlleura’t, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Penya Cultural Al-Andalus, la Fundació Llars Amistat, l’Associació de Veïns del Palau, la Colla Gegantera Mare de Déu de Lourdes, l’AMPA de l’Escola Maria Mercè Marçal i el Grup de Joves de Mataró.

Rua de Carnestoltes

Així, la Rua de Carnestoltes 2017 va comptar amb la participació total d’una dotzena de comparses que van fer un nou recorregut, que va començar a la plaça de Cuba i va passar pels carrers Deu de Gener, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa, plaça de Santa Anna, La Riera, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta i va acabar al Nou Parc Central on es va fer públic el veredicte.