El Premi Puig i Cadafalch, un concurs d’idees per recuperar la Muralla d’en Titus

Tots els projectes es poden presentar entre el 6 de febrer i el 28 d'abril i opten a un premi de 5.000 euros que combina dotació en metàl·lic i formació

  • Redacció
  • Dimarts, 24 Gener 2017 10:42

Muralla d'en Titus

L’any Puig i Cadafalch permet l’excepcionalitat enguany de convocar uns premis Puig i Cadafalch que es converteixen en un concurs d’idees que busquen recuperar la Muralla d’en Titus. Així, la 14a edició dels premis no s’atorgaran a obra executada, sinó a projectes que promoguin la recuperació d’aquesta zona de Mataró.

Les idees, que es poden presentar des del pròxim 6 de febrer i fins al 28 d’abril, han de tenir en compte la connexió de la Muralla d’en Titus amb la baixada de les Escaletes i la Muralla de Can Xammar, l’obertura amb el carrer Barcelona, l’ampliació del carrer en el qual es troba la muralla i les opcions que hi ha amb l’edifici de la Telefònica que es troba a la cantonada del carrer.

El veredicte del concurs, premis i mostra es farà públic en un acte a Mataró en dates properes al 17 d’octubre, dia del naixement de Josep Puig i Cadafalch. També està previst celebrar llavors les 48 hores Open Puig i Cadafalch, que enguany tindran com a tema: “Josep Puig i Cadafalch. Mataró: inici i final de trajecte.”

Premi i formació

Hi haurà un primer premi valorat en 5.000 euros que corresponen a una dotació econòmica de 3.000 euros finançada per l’Ajuntament de Mataró, i una beca de l’Escola Sert valorada en 2.000 euros finançada per la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

També es preveuen dos accèssits valorats amb 2.500 euros cadascun, corresponents a una dotació econòmica de 1.500 euros en metàl·lic i 1.000 euros en formació, amb la mateixa fórmula que el premi.

L’Ajuntament convoca també la 2a edició del Premi Puig i Cadafalch del Maresme, per a la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic que s’hagi fet a la comarca, i que es decidirà entre les obres presentades a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme en la modalitat de restauració o rehabilitació.