El Públic deixa pas a L'Altre

L'espai de Can Xammar canvia de nom després d'una etapa de cinc anys amb centenars d'activitats i concerts

  • Redacció
  • Dimarts, 20 Desembre 2016 11:18

Cultura, Santes 2013, El públic se suma a les santes

On durant cinc anys hi ha hagut El Públic ara hi haurà "L'Altre". El cafè cultural de Can Xammar canvia d'identitat i responsables amb el canvi d'any i estrenarà 2017 amb nomenclatura i imatge renovades. S'acaba la marca El Públic i una etapa de cinc anys que van obrir Xandri Calsapeu i la productora Clack, marcada per l'aposta per la cultura i les activitats, i en comença una només amb Calsapeu, apostant per treballar per seguir sent un pol per la cultura al centre de Mataró. Clack s'ha instal·lat al viver d'empreses d'economia social del Cafè de Mar, des d'on mantindrà la seva activitat cultural i audiovisual. S'acaba una etapa i en comencen dues de diferents.

El logotip de l'Altre
L'Altre és el nom al que cal associar a partir d'ara aquest espai cultural situat a Can Xammar. Explica Xandri Calsapeu que la línia de programació serà continuista o que s'heretaran diferents de les iniciatives que l'espai ja acollia en l'etapa anterior. Concerts, jocs per a adults amb Artijoc i Banshee, activitats de les entitats, els "Cafè amb" o les tertúlies del grup dels 'Dimarts del Llimoner" seguiran a l'Altre, que vol apostar per la retransmissió en streaming de les activitats que no siguin de pagament que aculli aquest espai.

Final d'una etapa

Amb el final d'El Públic es tanca un cicle de cinc anys d’intensa feina en el panorama cultural mataroní i d’haver programat més de 350 activitats en diverses expressions culturals i artístiques. La sala ha acollit durant aquest lustre pràcticament vuitanta concerts, amb noms com Toti Soler, Ivette Nadal, Cris Juanico, Cesk Freixas, Joana Serrat o Núria Graham. Al costat de la música el Públic ha acollit dansa, poesia, desenes de presentacions de llibres i de documentals i festes com les Revetlles populars de Sant Joan. 

Public nova temporada
Pels seus impulsors "creiem que hem complert un cicle en el qual hem contribuït a mitigar el sotrac que vivia i viu encara la cultura de la ciutat; en aquests moments, sortosament, han sorgit i segueixen apareixent moltes iniciatives que permeten albirar un panorama molt més engrescador que quan vam fer néixer el projecte”.