Kulunka Teatro torna al Monumental amb 'Solitudes'

La companyia basca va entusiasmar el públic amb el seu espectacle de màscares més conegut, 'André y Dorine'

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 09 Desembre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, kukunga teatroLes màscares i el joc amb el gest són el seu gran aval de presentació. Aquest dissabte el Monumental acull el retorn de Kulunka Teatro, una companyia que va entusiasmar i emocionar l'auditori mataroní quan van ensenyar la seva obra més coneguda, 'André y Dorine'. Ara tornen amb 'Solitudes', una història emotiva que parla de la soledat i de les solituds.

El seu anterior muntatge va ser a Mataró en el marc d'una gira amb mig miler de representacions i presència a una vintena de països. Anava sobre l'Alzheimer i va servir per entendrir els milers de persones que hi van descobrir el  seu llenguatge escènic, emotiu i resolutiu.

Un avi i la prostituta

A 'Solitudes' un ancià enviuda i la seva família se’n fa càrrec sense cobrir-lo afectivament com necessita, i acaba sortint al carrer per trobar com a companya de cartes una prostituta primerenca. Quan el fill descobreix la prostituta a casa es desencadenaran una sèrie de fets crucials a la vida d’aquests tres personatges. Una història senzilla però plena de metàfores i de reflexions al voltant de les relacions humanes, la necessitat d’afecte, la incomunicació i amb quina mesura els nostres prejudicis són capaços d’impossibilitar la felicitat d’altres persones i, per descomptat, la nostra. I tot amb el segell únic de Kulunka.

El millor enregistrament
La companyia va néixer a Euskadi l’any 2010 de la mà de Garbiñe Insausti i José Dault, uns joves però experimentats artistes d’extensa trajectròria teatral. La companyia neix de la inquietud dels seus integrants per a experimentar amb diferents llenguatges escènics. Tot això sense oblidar la idea de fer un teatre accessible per al públic. Un teatra vital, actual, compromès i connectat amb la realitat.