Xavier Vidal s’endú el novè Helena Jubany

S’endú 3.000 euros per l’obra ‘L’escriptor i l’escombriaire’ en una edició que suma l’Ajuntament de Mataró a l’organització del certamen

  • Redacció
  • Dilluns, 05 Desembre 2016 11:23

Premi Helena Jubany

Xavier Vidal i Alemany i la seva obra ‘L’escriptor i l’escombriaire’ han guanyat la novena edició del premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per ser explicats. El premi es va atorgar divendres passat a la Biblioteca Antoni Comas, i està dotat amb 3.000 euros. El guanyador va ser escollit pel jurat entre un total de 65 treballs presentats. El text guanyador explica la història d’un escriptor d’èxit que obté una lliçó de vida a través del tràngol de descobrir què pensen de debò els seus lectors. L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, l’Ajuntament de Mataró i el diari Ara convoquen el premi amb la finalitat de mantenir viu el record d’Helena Jubany, enamorada del món dels llibres des de tots els angles, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en la vessant escrita com en la de la transmissió oral.

Premi Helena Jubany

‘L’escriptor i l’escombriaire’ està ambientada a Nova York, i el jurat n’ha destacat la precisió en la definició dels escenaris en què transcorre l’acció del relat. Entre altres aspectes, també n’han lloat la genuïnitat, precisió i variació que demostra l’autor en l’ús del llenguatge. “El text flueix de tal manera que enganxa i fa inevitable que el lector es concentri en la història narrada fins al final”, assegura el jurat. El premi ha comptat per primer any amb la implicació de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró que, a través d’un conveni amb l’Associació, ha aportat un 35 per cent del cost del projecte, en el qual també participa el diari Ara, distribueix la publicació; així com les quotes dels socis de l’entitat i altres mecenes voluntaris.

Major suport i difusió
Amb la participació de l’Ajuntament de Mataró es busca contribuir a la millora de la difusió del premi i a consolidar una iniciativa cultural amb interès i trajectòria destacada a la ciutat. La implicació l’Ajuntament, a més del suport econòmic, també s’ha vist reflectida en la integració d’un membre de la Xarxa de Biblioteques de Mataró en el jurat del premi, en la recollida dels originals que s’hi han presentat, que s’ha fet a les dues biblioteques municipals.

Premi Helena Jubany