Els Neandertals aterren a Mataró en una exposició que mostra com vivien a Catalunya

El Museu de Mataró acull aquesta mostra de la Universitat de Barcelona

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 21 Setembre 2016 00:00

Exposició Neandertals

“Neandertals a Catalunya”, aquest és el nom de l’exposició itinerant que ha aterrat aquests dies al Museu de Mataró. L’exposició, organitzada per la Universitat de Barcelona (UB) i comissariada per Josep Maria Fullola i Francesc Xavier Hernàndez, pretén explicar com vivien els neandertals a Catalunya a través, sobretot, de què menjaven, de les seves creences i de com era el seu entorn, entre altres aspectes destacats. L’exposició fa un recorregut pels principals jaciments amb restes neandertals de Catalunya. Així doncs, es poden visitar, a través d’un audiovisual, els jaciments de l’Abric Romaní de Capellades, les coves de Serinyà, la Roca dels Bous a Sant Llorenç de Montgai i la cova dels gegants de Sitges.

A més a més de la part més tecnològica i audiovisual que permet descobrir aquesta època prehistòrica de forma més didàctica, la mostra consta de rèpliques de crani de neandertal, una mandíbula, objectes d’indústria lítica o una llança. Tota la mostra és una revisió de l’estat de recerca sobre l’Homo Neanderthalensis al món i, sobretot, a Catalunya on darrerament han aparegut nous fòssils que podrien fer replantejar la seva presència en terres catalanes.

Mataró, punt d’aturada

Una vegada més el Museu de Mataró destaca per la qualitat de les exposicions que hi porta. “Neandertals a Catalunya” dóna l’oportunitat al Museu de col·laborar en aquest projecte d’investigació i de divulgació científica de la UB. L’exposició a més a més disposa d’una oferta educativa adreçada als centres de primària i secundària de la ciutat per apropar i contribuir a la reflexió de l’evolució humana entre els alumnes mataronins.