El Vermut Sonat es reivindica com a fórmula d'èxit

250 persones han gaudit de la segona edició d'aquest festival clandestí per terrats i patis

  • Redacció// Foto: Albert Marcos
  • Dijous, 02 Juny 2016 11:16

Cultura 2014/2015, Vermut Sonat - Lorien
 El Vermut Sonat és una fórmula d'èxit i només amb dues edicions, la de tardor i la de primavera, ja és un festival consolidat i que es pot reivindicar a si mateix. Aquest cicle de concerts en terrats i patis –ocasionalment aquest cop també en un garatge per arrecerar-se de la pluja– ha sumat en la seva segona edició un total de 250 persones en els tres concerts programats.

L'associació Reviu, que organitza el Vermut Sonat, en fa una valoració excel·lent i destaca com a clau el factor sorpresa del format: "ningú sap on es farà el concert fins 24 hores abans i les cues que es formen a les 12 del migdia a l’emplaçament triat fan que el públic assistent visqui amb nerviosisme i complicitat l’esdeveniment. No coneixen qui tenen al davant, no saben com serà l’espai, però tots comparteixen les ganes de gaudir d’una experiència única i irrepetible en un lloc on, segurament, no tornaran a posar-hi els peus", asseguren.

El gran reclam musical d'aquest format és, però, la curta distància entre músics i públics. Vermut Sonat valora també positivament que "siguin músics coneguts i amb experiència, que saben com posar-se el públic a la butxaca, o grups nous que tot just comencen a experimentar amb el seu directe, la música de qualitat ha governat aquesta segona edició i ha estat un dels aspectes més ben valorats pel públic assistent".
El festival aposta per la seva continuïtat, gràcies a la bona acollida i als col·laboradors del mateix.

La taquilla inversa
Els concerts del cicle són de lliure accés i és el públic que paga la voluntat ja sigui en funció de la seva condició econòmica o en funció de la seva pròpia valoració de l’experiència Vermut Sonat.