Josep Fadó: “Serà una gala lírica, simpàtica i divertida”

Parlem amb el tenor mataroní, que ja prepara una nova Gala Lírica Pro Càritas el pròxim 9 de juliol

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 04 Maig 2016 09:03

Josep Fadó

En quin moment et replanteges aquesta gala?

Ja fa anys que Càritas em va demanar la col·laboració i ja en vam fer una gala benèfica. Com que fa força temps hem decidit tornar-ho a tirar endavant. Ens vam reunir, vam acordar les bases i vam buscar una data. Així de fàcil! A partir d’aquí he contactat amb col·legues de professió perquè hi col·laboressin i tenim un cartell excel·lent.

Qui hi participarà?

Vénen directament i exprés per a l’ocasió des de Madrid, França o Menorca. Hi haurà la Berta Brull, la Júlia Farrés-Llonguera, la Rocío Martínez, en David Alegret, l’Albert Casals, en Carlos Cosías i en Simón Orfila. Alguns d’ells són cantants de gran nivell i àmbit internacional.

T’ha costat convèncer-los?

En absolut. En Simón Orfila per exemple el vaig contactar per una altra qüestió i, sabent que normalment és fora, vaig comentar-li, perquè havia participat en la primera edició. Em va demanar en quina data ho organitzàvem, em va dir que aquells dies seria a Menorca i que agafaria un avió per venir.

És una gala benèfica?

Sí. Habitualment no acostumo a participar-hi però sovint sí que faig col·laboracions per a causes benèfiques. Penso que si tens el temps i les ganes de fer-ho, és molt important. Jo sempre he estat obert a poder participar en aquest tipus de col·laboracions. En el fons que “s’aprofitin” de mi, o nosaltres, per aquestes coses, és una satisfacció personal.

I un objectiu clar.

Sí, clar. L’objectiu és ajudar a la Llar Torre Llauder i per això tots els beneficis es destinaran a la residència Torre Llauder de Càritas.

Què en podem esperar?

Serà una gala lírica, molt simpàtica i divertida. Tots estem amb la predisposició de passar una bona estona durant dues hores. Volem que la gent vingui, s’ho passi bé i que al final posi un “sobret” per a la causa. Hi haurà un repertori conegut, popular i alguna sorpresa. No es pot desvetllar tot!

En aquests moments quins projectes més tens?

El més proper és el Rigoletto de Verdi al Gran Teatre del Liceu. De cara al 29 de maig faig la clausura del Mil·lenni de Barcelona a l’Auditori de Barcelona. Paral·lelament a tot això seguim treballant amb el Shaking Shakespeare, que neix d’una idea meva que vam tirar endavant amb en Moisès Maicas. Ha tingut tant d’èxit que ens han nominat als Premis de la Crítica de Barcelona en la categoria de musical. En el millor dels meus somnis no m’ho hauria imaginat mai. A partir del juny i durant el mes de juliol farem una reposició de l’espectacle al Círcol Maldà de Barcelona, i ja hem començat a pensar també en les bases del Shaking Shakespeare 2 pel 2018.

Planificant lluny, ja.

Sí. De cara al 2018 també estem preparant una gira de concerts per les catedrals de les quatre capitals catalanes amb “Les set paraules de Taltabull”.