Una marató oberta per omplir Wikipedia de cultura mataronina

Ojectiu: les entrades dels Pastorets o Antoni Comas

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 04 Març 2016 00:00

Cultura 2014/2015, Biblioteca Antoni Comas

La Xarxa de Biblioteques de Mataró i la Sala Cabanyes organitzen la “ViquiMataró 100x2” aquest dissabte 5 de març, amb la intenció de crear i editar articles sobre cultura i patrimoni mataroní. La Wikipèdia és l'enciclopèdia lliure elaborada de forma col·laborativa més popular i la Viquipèdia, la seva versió catalana, és la segona més antiga, només darrere de l’original anglesa, i conté prop de mig milió d’articles.

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l’enciclopèdia. És una manera de fer créixer un article de forma ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte.

Cal inscriure's

La trobada de Mataró es farà a la Biblioteca Antoni Comas de 10 a 14 h i tindrà dues parts: un taller introductori i una segona part per treballar els articles proposats com són la figura d’Antoni Comas i Pujol, la peça teatral l’Estel de Natzaret i l’edifici de l’Antic Escorxador de Mataró, entre altres.  Per participar cal inscriure’s a la biblioteca mataronina.