El mataroní Joan Bustos guanya el 35è Premi Enric Valor de narrativa juvenil amb 'Paraules de Júlia'

El premi està dotat amb 6.000 euros i la publicació de l'obra

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 14 Desembre 2015 09:35

Joan Bustos premi Enric Valor

El mataroní Joan Bustos va guanyar dissabte passat el 35è Premi Enric Valor de narrativa juvenil amb l'obra 'Paraules de Júlia', en un acte celebrat a Picanya, al País valencià. Es tracta de la història d'una noia que veu com la seva millor amiga marxa misteriosament de viatge i no es tornen a veure més. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l'obra i un gravat de l'artista valencià Rafael Armengol.

"La subtilesa a l'hora de tractar un tema tabú, pel tremp literari i la fluïdesa amb què transcorre la història, com també per la profunditat dels personatges" va ser el que va permetre que el jurat decidís, per unanimitat, atorgar el guardó a l'obra titulada 'Paraules de Júlia' de Joan Bustos. Aquesta novel·la narra la història de l'Helena, crítica però insegura, emparada sota la figura d'una amiga plena de carisma, la Júlia. Tot es trunca quan a l'inici de l'estiu, malgrat la promesa que res no canviaria, la Júlia marxa als Estats Units, després d'una nit plena d'interrogants. El retorn s'acomplirà, però les dues amigues de l'ànima no es veuran mai més. Per això a l'Helena només li quedaran les paraules de la Júlia. I amb el que aquesta deia, intentar formular les preguntes adequades per acabar de comprendre.

L'autor

Joan Bustos (Mataró, 1965) és filòleg de formació i professor de Secundària. Des de fa uns anys també és crític de literatura infantil i juvenil. Ha publicat diversos contes i dues novel·les: 'Música amagada' (Barcanova, 2011) i 'Pa sucat amb somnis' (Animallibres, 2015), sempre dins l'àmbit per a nens i adolescents. En rebre el premi l'autor va declarar la gratitud per rebre "aquest guardó i amb aquest nom, per a un llibre de dones i concedit per dones".