Neix el primer Festival Casc Antic Solidari 2015

4 dissabtes ompliran el centre d’activitats i solidaritat

  • Text: Marta Gómez / Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 01 Setembre 2015 13:02

L’Associació de Comerciants del Casc Antic de Mataró i l’ONG mataronina Voluntarios Cooperantes són els organitzadors del primer Festival Casc Antic Solidari 2015. Amb poc més d’un any de creació de l’associació i menys de mig de l’ONG, s’uneixen tots els esforços per part de les dues entitats per “revitalitzar i recuperar el casc antic”, com ha dit el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, en la presentació del Festival.

Festival ONG

El festival preveu tenir una vessant comercial i una de solidària a través de quatre jornades d’activitats que coincidiran amb el 5 i el 26 de setembre i el 10 i el 24 d’octubre. Les dues entitats han elogiat poder treballar conjuntament per aconseguir més promoció per cada una d’elles. El president de l’Associació de Comerciants del Casc Antic, Miquel Sola, ha assegurat que “sumar sempre és molt positiu” i que precisament això els ha ajudat –amb altres activitats paral·leles- a aconseguir passar de 4 comerços als actuals 30 que té actualment l’associació.

4 dissabtes

La primera jornada serà el 5 de setembre quan, a partir de dos quarts de set de la tarda, es realitzaran diversos concerts de música solidària a la Plaça de Can Xammar. El 26 de setembre hi haurà el Corre Tapes solidari en el que ja han confirmat la participació de 7 establiments de restauració del casc antic. A partir de les 19.00h i fins a les dotze de la nit es podrà consumir una tapa i una beguda a 3 euros. Una part d’aquest import anirà directament a l’ONG Voluntarios Cooperantes. La següent jornada serà el 10 d’octubre on s’ha preparat el que n’anomenen “Art Solidari”. La tarda d’aquell dissabte des de Santa Maria fins a la Plaça de Can Xammar hi haurà body painting, dansa i música, entre altres.

Festival ONG

Pel que fa a l’última edició del festival s’ha preparat l’“Armari Solidari” en el que es posarà una parada de roba de primera mà a Can Xammar i una de segona mà a la Plaça de Santa Maria. L’Armari Solidari és una activitat que des de l’ONG ja s’havia organitzat i que en la darrera edició va recaptar 900 euros. Aquesta vegada creuen que superaran el benefici per tenir dues ubicacions i més implicació dels comerços.

Voluntarios Cooperantes

L’ONG Voluntarios Cooperantes és nascuda a Mataró amb joves estudiants del Tecnocampus. El que pretenen és construir Centres Comunitaris d’Atenció (CCA). Els diners que es guanyin amb tot aquest festival es destinaran a la construcció d’un centre educatiu a Uganda.