Primers actes de la Romería Rociera aquest cap de setmana

La tradicional cita, que l’any vinent fa 40 anys, inicia els actes amb una Missa

  • Redacció / Foto: Arxiu
  • Divendres, 08 Maig 2015 12:24

Cultura 2014/2015, Romeria 02

La Romería Rociera de Mataró té una llarga tradició a la ciutat i amb les seves entitats. La cita anual, que l’any vinent celebra els seus 40 anys, inicia aquesta setmana de nou uns actes, que per tradicionals no han perdut l’atractiu i la força per moure centenars de mataronins.

Primers actes

Tot i que el gruix dels actes no arribarà fins al pròxim cap de setmana, aquest diumenge 10 tot es posa en marxa de bon matí amb la Missa Rociera a la Parròquia de Maria Auxiliadora oficiada pel rector Jordi Espí i cantada pel Coro Rociero de la Hermandad La Armonía. En finalitzar, en processó, l’acció es trasllada a la Plaça d’Andalusia.
Allà tindrà lloc l’elecció de les Rocieras i Damas de Honor de la Romería d’aquest 2015. L’elecció anirà acompanyada dels quadres de ball d’entitats col·laboradores com la Casa de Andalucía.

Els actes es traslladen a l’habitual escenari del Parc Forestal -ja dissab­te 16 de maig amb les primeres actuacions com el Festival de Cante y Baile Andaluz- però sobretot amb el plat fort de diumenge 17 quan es puja en Romeria fins allà.