Òmnium repassa tres segles d’obres i autors catalans

El cicle de conferències “Llegir la literatura” s'iniciava dijous parlant del Baró de Maldà

  • Redacció
  • Divendres, 16 Gener 2015 00:00

Cultura 204/2015, Villatoro

El cicle de conferències “Llegir la literatura” d’Òmnium Mataró-Maresme fa un repàs per la literatura catalana dels darrers tres-cents anys en una edició que s’allargarà fins el proper 12 de febrer.

El cicle de literatura de l’entitat, que arriba a la 20a edició, començava ahir dijous amb la primera de les tres conferències a càrrec de professors universitaris i dedicades a diferents autors que es podran seguir cada dijous. Després del Baró de Maldà (1746-1819), protagonista aquesta primera setmana; Jacint Verdaguer (1845-1918), una gran figura del moviment de la Renaixença, que va tornar a situar el català com a llengua literària; i Josep Pla (1897-1981), el prosista més important de la literatura catalana del segle XX, seran els altres autors destacats.

La quarta sessió del cicle anirà a càrrec del poeta Joan Margarit, que no farà una conferència sinó un recital de poemes seus i d’altres autors catalans. Finalment, el cicle acabarà amb una conferència a càrrec de Vicenç Villatoro, un exemple d’autor contemporani d’èxit que obre la nostra literatura al món.

Totes les sessions del Cicle comencen a les 19:30h i tindran lloc els dijous fins el dia 12 de febrer, a excepció de la quarta, que serà dimecres 4 de febrer.