Nou enllumenat a les capelles de la Basílica de Santa Maria

Endesa renova la instal·lació en col·laboració amb la Conferència Episcopal

  • Redacció
  • Dimarts, 30 Desembre 2014 15:58

santa Maria il·luminació

La Basílica de Santa Maria ja té nou enllumenat a les seves principals instal·lacions. La setmana passada es va estrenar la nova il·luminació a la meitat de la parròquia, resultat de la primera fase del projecte integral de renovació de la instal·lació elèctrica i d’il·luminació. La Fundació Endesa ha col·laborat en aquest programa amb una aportació de 64.000 euros que s’han destinat a la renovació de l’enllumenat. Aquesta iniciativa, on també hi participen la Diòcesi de Barcelona i la mateixa parròquia, s’emmarca en un conveni de col·laboració aprovat l’any 2012 entre la Companyia i la Conferència Episcopal Espanyola.  

Incorporació de leds

La primera fase de les obres ha consistit a actualitzar la xarxa elèctrica –que ara va tota a 220 volts– i renovar l’enllumenat ornamental a la meitat de les estances de la planta, que han passat de tenir bombeta convencional a sistema led, molt més eficient. En aquesta primera etapa s’ha reformat l’estructura elèctrica i de llums del presbiteri  i de les capelles del Santíssim Sacrament, Sant Crist, Mare de Déu de Montserrat, Santes Juliana i Semproniana, Sant Antoni i Sant Pere. Aquests són els espais d’ús més habitual de la basílica, i és per això que s’han prioritzat a l’hora d’executar la reforma, amb un resultat que és evident, tenint en compte que la instal·lació que hi havia podia tenir fins a més de cent anys.

Modernització de la instal·lació

La finalitat del conveni és renovar l’estructura elèctrica d’aquest temple per tal d’adaptar les instal·lacions a les noves necessitats del temple en termes de seguretat i augment de potència. Es dota, així, la construcció arquitectònica d’un sistema elèctric modern que contempli tant la il·luminació per a celebracions religioses com l’artística, interior i exterior. La Parròquia de Santa Maria de Mataró data del segle XVII i és obra de l’arquitecte milanès Ercole Turelli, un dels exponents del Barroc català millor conservats. Està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. L’acord permetrà, per tant, ressaltar un dels patrimonis històrics i artístics del Maresme.

La il·luminació artística s’emmarca en el conveni de col·laboració firmat entre la Fundació Endesa i la Conferència Episcopal Espanyola l’any 2012, amb una vigència quinquennal (2012-2016).