Cicle de conferències històriques sobre la Gran Guerra al Foment

Josep Illa, Joan Safont i Antonio Madrazo analitzen el conflicte cada dimecres

  • Redacció
  • Dimecres, 26 Novembre 2014 11:58

Foment

Des del passat 19 de novembre i fins al 17 de desembre, el Foment Mataroní acull un cicle de sessions i conferències i xerrades sobre la Gran Guerra, la Primera Guerra Mundial de la qual aquest 2014 es compleixen 100 anys del seu inici. Amb aquestes s’intenta incidir més en el coneixement de tot el relacionat amb la Gran Guerra des de diferents perspectives i a càrrec de reconeguts experts en aquest conflicte i en la història contemporània europea.

Antoni Segarra va obrir el 19 de novembre aquest cicle amb la projecció i posterior comentari de la pel·lícula ‘Umoni contro’ i per avui dimecres 26 hi ha prevista la intervenció d’Andreu Mayayo amb el “Què, per què i com de la Gran Guerra”.

El proper dimecres 3 de desembre serà el torn de Josep Illa, un dels impulsors del cicle juntament amb Manuel Mas, que repassarà ‘Les fronteres del conflicte’. Illa és catedràtic d’història i va ser director de l’Institut Alexandre Satorras durant molts anys.

El cicle acabarà els dimecres 10 i 17 de desembre amb les intervencions de dos mataronins més. El dia 10 serà el torn de l’escriptor i periodista local Joan Safont que analitzarà la repercussió de la Gran Guerra a Catalunya i tancarà el cicle Antonio Madrazo amb ‘L’impacte de la Gran Guerra a la literatura’.

Es tracta d’una programació tancada de cinc cites que coincideixen en dimecres, amb entrades a 15 euros totes cinc o 5 euros cadascuna d’elles.