El Ball de bastons de Mataró, a la Festa del Flabiol d’Arbúcies

El grup assaja a Can Fugarolas, on actuaran el dia 15

  • Redacció i Fotos de Miquel Lleixà
  • Dilluns, 03 Novembre 2014 13:05

Ball de Bastons arbúcies

El passat diumenge, 2 de novembre, el Ball de bastons de Mataró –que es va presentar aquestes Santes amb motiu de l’any Esteve Albert– va participar en la cercavila que se celebra al poble d’Arbúcies al voltant de la 30a Festa del Flabiol. Aquesta cercavila, on també hi eren el gegant Mossèn Biscúter i el capgròs d’en Quirze Perich –també de  
Mataró–, té la particularitat de reunir balls i figures que dansen al so del flabiol. Cal destacar la bona acollida que va rebre el ball de bastons per part del públic i flabiolaires que el veien per primer cop. La cercavila va finalitzar a la Plaça de la Vila, on juntament amb la resta d'elements festius, el Ball de bastons va arrodonir la seva presència donant pas a la ja popular roda de flabiols on participen tots els flabiolaires assistents a l'acte.

Les properes actuacions del Ball de bastons de Mataró seran el proper dia 15 a la festa del primer aniversari del taller de reparacions socials, culturals i sostenibles de Can Fugarolas –espai on assagen– i el 30 de novembre a la festa major d’hivern d’Òrrius.

Ball de Bastons arbúcies