Mostra de gegants a Les Esmandies amb un centenar de figures

Fins el 28 de juliol es mostren diferents figures del ric patrimoni festiu local

  • Redacció
  • Dilluns, 14 Juliol 2014 00:00

Mostra Gegants 2014

És una cita que a poc a poc es consolida com un clàssic de les pre-Santes. Les Esmandies acullen a partir d'avui dilluns 14 una Mostra de gegants i figures de la ciutat, una ocasió propícia per repassar el ric patrimoni de figures de la ciutat, de les que se’n mostraran prop d’un centenar. Tot l’equipament veïnal estarà pràcticament ocupat per unes figures que aprofitaran la proximitat de Santes –la majoria d’elles participen en algun acte, especialment la Gegantada del dia 24– per fer amb motiu de la Mostra els seus assajos i balls.

Així doncs a Les Esmandies s’hi podran veure assajos i mostres de balls ben diversos de les figures que romandran exposades fins al 28 de juliol.

Gaudir de les figures

Es vol que els mataronins i mataronines, especialment els més petits, puguin gaudir de bona part dels seus gegants igual que durant Les Santes poden gaudir de les figures institucionals al vestíbul de l’Ajuntament. Per això s’aprofiten diverses estances de l’equipament per acollir les figures, que es poden visitar en tot l’horari d’obertura d’aquest equipament. Veure figures amplia les ganes de Santes.