Mostra de Balls de Gegants, per a tots els gustos

Demà dissabte, a partir de les 6 de la tarda.

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 04 Juliol 2014 10:25

Cultura, Festes, Gegants Iluro

La fal·lera de la ciutat de Mataró pels Gegants rep aquest dissabte una nova dosi amb la cinquena trobada i mostra de balls que organitza la Colla Gegantera d’Iluro. La cita arriba als seus primers 5 anys de vida consolidada com un clàssic que serveix d’aparador de diferents gegants de fora que vénen a la ciutat a sumar-se a l’Iluro i l’Alarona, que fan d’anfitrions.Tants gegants com té la ciutat, des d’en Robafaves fins a cadascun dels escolars, l’ocasió de dissabte permetrà, com en ocasions precedents, veure’n de foranis.

Així, des de la Plaça de Santa Anna –i després d’un ball de gitanes– la cercavila pujarà fins al darrere de l’Ajuntament on es farà la mostra de balls propis. Finalment enἀlaran Riera amunt fins a acabar a la Plaça d’Espanya. Darrere de l’Ajuntament hi haurà més d’un miler de cadires perquè el públic gaudeixi còmodament de balls que, alguns, són molt cars de veure.

Aquest any hi seran colles vin-gudes de tota Catalunya, comptarem amb els Capgrossos de Sant Quintí de Mediona, els gegants de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat i de Martorell, els gegants i capgrossos de Cassà de la Selva, els gegants de Vilassar de Mar, d’Òrrius i d’Alella, els gegants i gegantons de Castellbisbal i Santa Perpètua de la Mogoda i, naturalment, els gegants anfitrions de la Colla Gegantera d’Iluro de Mataró, l’Iluro i l’Alarona, acompanyats pels capgrossos Iluret i Pere Roig el Fuster i els músics.

ACTES

Dates:
Dissabte 5 juliol.

Hora:
18h

Lloc:
Plaça de Santa Anna (Matró)