Mataró commemora l’any Frederic Mistral amb unes jornades internacionals

Es fan conferències, cinema, una trobada poètico-musical occitano-catalana

  • Redacció
  • Divendres, 02 Maig 2014 00:00

Cultura 2013, Frederich Mistral

Mataró celebra amb unes jornades internacionals el centenari de la mort de Frederic Mistral. Les Jornades s’inauguraran el divendres 9 de maig a Can Palauet, amb una sessió presidida pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Joaquim Fernàndez, la presidenta del Cercle d’Agermanament Occitano Català, Núria Bayó i el president del Grup d’Història del Casal, Jaume Vellvehí, amb la conferència que pronunciarà el Dr. Jordi Passerat, majoral del Felibritge i membre de l’Acadèmia dels Jocs Florals de Tolosa.

Poesia

El diumenge dia 11 se celebrarà una Fontada en la Font del Primer de Maig (al barri de Molins). Es tracta d’una trobada poètico-musical on es recitaran textos d’autors occitans i catalans en ambdues llengües. Durant l’acte també hi haurà l’actuació musical del grup Kaj Tiel Plu.

D’altra banda, les biblioteques de Mataró presentaran una mostra bibliogràfica dels fons relacionats amb Mistral i la llengua i la cultura occitana. Les activitats les organitzen un seguit d’entitats amb el suport de l’Ajuntament i les biblioteques.