El 2014, decisiu per a la tercera biblioteca pública

Aquest any s’hauria d'aprovar la ubicació concreta del futur equipament

  • Mireia Biel /Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 04 Febrer 2014 12:24

El triangle de Molins

La tercera biblioteca de la ciutat podria tenir ubicació durant el 2014. Així ho determina el Pla d’Acció Municipal (PAM) d’aquest any, que posa damunt la taula la necessitat de negociar quin espai del sector nord de la ciutat ha d’acollir la tercera biblioteca pública de Mataró, malgrat no hi ha pressupost per construir-la.

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va anunciar, durant la roda de premsa de valoració del primer aniversari de la biblioteca Antoni Comas, que “l’Ajuntament se sent amb l’obligació de decidir quina serà la ubicació de la tercera biblioteca pública de la ciutat”. La ràtio per habitants obliga el municipi a tenir-ne tres, “una necessitat ineludible”, segons Fernàndez, a la que caldrà donar resposta en els propers anys. Malgrat no hi ha pressupost per construir-la, sí que se’n decidirà l’espai, que ja va assegurar que se situarà “a la zona nord de la ciutat”.

Cerdanyola o Molins

Així doncs, Fernàndez va apuntar a dues possibles zones que podrien acollir-la. D’una banda, va posar els ulls sobre el barri de Cerdanyola, “per l’àmplia població que hi viu” i de l’altra, “el Triangle al barri de Molins”, un espai al qual ja s’ha buscat ús durant molts anys. Segons Fernàndez, el PAM reclama “resoldre la pregunta de la ubicació de la biblioteca”.

Pel que fa al centre de la ciutat, Fernàndez va explicar que “la necessitat queda coberta amb la biblioteca de la Fundació Iluro”, la qual és d’accés universal des que la gestiona la nova entitat. Fernàndez va reconèixer que “s’han iniciat contactes perquè l’equipament pugui entrar a la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona”, de qui esperen resposta. De totes maneres, Fernàndez va remarcar que “la Fundació Iluro vol mantenir la titularitat privada del servei i la personalitat de la biblioteca” i va descartar així la possibilitat que esdevingui pública.