Santi Estrany rebrà la Medalla de la Ciutat a títol pòstum

El Ple de l'ajuntament aprova per unanimitat el reconeixement al desaparegut artista

  • Redacció
  • Dilluns, 13 Gener 2014 12:33

Santi Estrany

El Ple de l’Ajuntament va aprovar aquesta setmana per unanimitat concedir la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a l’artista Santi Estrany, que va morir el passat mes de maig poc abans de fer els 90 anys. L’Associació Sant Lluc per l’Art i l’Associació d’Amics de Ca l’Arenas van sol·licitar el passat novembre aquest reconeixement, petició a la qual es van adherir altres entitats de la ciutat.

Estrany va ser un artista polifacètic que es va dedicar al paisatge urbà sent la seva obra de murals exteriors i interiors per procediment d’esgrafiat l’obra més coneguda i popular a la ciutat. Estrany va començar la carrera artística seguint els passos del seu pare i reconegut artista Rafael Estrany a la mataronina Escola d’Arts i Oficis. Va dedicar-se durat 45 anys a la docència, destacant la seva presència a l’Institut Politècnic Miquel Biada i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Estrany va tenir una carrera artística prolífica participant a exposicions col·lectives internacionals i nacionals d’importància. A més del paisatge urbà, es va especialitzar també en la temàtica de la figura humana i no es va limitar a l’esgrafiat en la tècnica dels murals, també va treballar altres procediments pictòrics.