Portes obertes a Santa Maria per les Jornades de Patrimoni

Dissabte 28 s’organitzaran torns per veure l’orgue i el campanar de la basílica

  • Berta Seijo / Foto: arxiu
  • Divendres, 27 Setembre 2013 10:33

Cultura, basílica santa maria

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, el Museu Arxiu ha preparat vuit visites guiades al campanar i orgue monumental que habiten a la Basílica de Santa Maria de Mataró. La jornada està prevista per dissabte 28 de setembre, tant al matí com a la tarda.

El Museu ha posat els mecanismes per tal que els assistents puguin conèixer molt de prop aquests dos emblemes: explicacions de campaners i organistes per esbrinar el seu funcionament, i una pujada al campanar per veure la ciutat des d’aquesta perspectiva.
Col·laboren en l’organització d’aquestes visites la Direcció de Promoció Econòmica, la parròquia de Santa Maria, el grup de Campaners i organistes de la basílica.

Els grups sortiran cada mitja hora (entre les 11 i les 13 h, i entre les 17 i les 19 h) i tindran un màxim de 20 persones. La cita també ofereix portes obertes a les seccions del Museu Arxiu, el mateix dissabte de 18 a 20 h. Per poder gaudir d’aquesta activitat, però, cal inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme de Mataró o anar al campanar directe.