Raimon encapçala la segona meitat dels Anys Espriu i Punsola

Diversitat d’actes commemoren el centenari del naixement dels poetes

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 18 Setembre 2013 14:02

Raimon

El concert de Raimon és el plat fort de la segona meitat de l’Any Espriu i l’Any Punsola. El cantant oferirà un homenatge a Salvador Espriu en un concert a mitjan de desembre. Mig any després que s’iniciessin els actes en commemoració del centenari del naixement dels dos poetes, la Direcció de Cultura ha donat a conèixer l’agenda pel segon semestre de l’any. Una agenda farcida d’actes com ara rutes literàries, recitals poètics, teatre, concerts i espectacles de dansa.

El Teatre Monumental rebrà un dels cantants més consagrats dels Països Catalans. Així, el 13 de desembre, Mataró podrà veure a Raimon en un dels pocs concerts que celebra, durant el qual oferirà un homenatge a Salvador Espriu. Sense renunciar als clàssics pels quals se’l coneix, Raimon interpretarà una selecció de les ‘Cançons de la roda del temps’.  
La tornada a la capital del Maresme és esperada i és que l’artista de Xàtiva no actua a Mataró des de fa cinc anys, el febrer del 2008, quan va oferir un concert dins del Cicle de Músiques Tranquil·les. Aleshores, va glossar els seus 45 anys de dedicació completa al món de la cançó.

Diversitat de propostes

El segon semestre de l’any arriba carregat de propostes ben diverses. Avui divendres s’inaugura a Can Palauet l’exposició ‘Espectres al laberint grotesc’ de Jordi Cuyàs, una videoinstal·lació que mitjançant personatges animats, representa alguns dels protagonistes de les obres d’Espriu.

L’endemà, els artistes mataronins Joan Pera, Clara de Ramon, Mia Castellví i Carles Maicas oferiran el recital ‘Punsoliana’ amb la lectura de poemes de Josep Punsola al Pati del Casal de Sant Josep.

L’any Punsola finalitzarà el 22 de gener, mentre que la commemoració del centenari del també poeta Salvador Espriu clourà un mes després, el 22 de febrer.
Fins aleshores, hi ha programada una llarga llista d’iniciatives. Se succeiran rutes literàries, conferències, lectures dramatitzades, recitals poètics, exposicions, així com també espectacle de teatre, música i dansa.