Inaugurada l’exposició que recorda el llegat del fotògraf Enric Quintana

El Museu de Mataró acull una mostra d’instantànies de l’Arxiu Municipal

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 26 Juny 2013 14:44

innauguració exposició quintana

El Museu de Mataró ja ha inaugurat l’exposició que recorda el fotògraf Enric Quintana, desaparegut el 2012. La mostra recull instantànies que l’Arxiu Municipal ha recopilat al llarg dels anys, així com aspectes de la seva vessant més poètica.  


‘Senzillament Quintana. Imatges i paraules d’Enric Quintana’ és la mostra que el Museu de Mataró acull fins el 8 de setembre. S’hi poden veure 300 imatges del fotògraf, que formen part d’una col·lecció de 7.000 que Xavier Cateura va cedir a l’Arxiu Municipal de Mataró. L’exposició compila els set aspectes en què Quintana es va centrar com a fotògraf: la política, els barris, els personatges, el moviment obrer, els actes culturals, els racons de Mataró i la premsa.

Participació per documentar

Les fotografies de Quintana es poden veure tant en format paper com projectades. Però aquesta no és l’única novetat de la mostra, ja que també hi ha a disposició del públic un ordinador que permet etiquetar la gent que es reconegui a les fotos, així com posar data i lloc a les instantànies.