“No estás sola”, la primera novel·la de la mataronina Marta Novellas

La publicació sortirà després de Les Santes i es finança a través de “Realitza el teu llibre”

  • Marta Gómez
  • Dijous, 20 Juny 2013 11:46

La mataronina Marta Novellas se’n fa creus de la “bona resposta” que té la seva primera novel·la, que rep el títol “No estás sola”. És peculiar la situació i és que encara no l’ha publicat. Està immersa en una plataforma de micromecenatge que s’anomena “Realitza el teu llibre” i amb qui ja ha aconseguit prop de la meitat del què necessita per a l’edició i publicació de la novel·la, més de 1.800 euros. Tot i que vendre llibres en aquest moment “és difícil”, com creu la mateixa autora, Novellas assegura que “els qui llegim en paper no ho deixem de fer” i que per això també s’ha decidit a publicar ara “No estás sola”, amb l’editorial Llibres a Mida.

“No estás sola”

“Va d’una relació entre una dona madura i una dona jove que es troben per atzar i mica en mica es coneixen i entaulen amistat. Les dues estan passant un mal moment i sense pensar-ho massa s’ajuden l’una a l’altra”. Tan breu i aparentment tan senzill és l’argument de la novel·la castellana. Però darrera hi ha una llarga trama inspirada en “moments viscuts directament” per l’autora, persones properes i estimades per ella i fragments, com no, “sorgits de la imaginació i la ficció”.


Tot i que “No estás sola” fa anys que Novellas la va escriure, no ha estat fins ara quan ha decidit publicar-la. I és que darrera de la mateixa autora hi ha un gran equip d’amics, coneguts i professionals que ja s’havien llegit la història i havien empès la Marta a tirar endavant amb el projecte. I, com molts d’altres, fer-ho a través d’una plataforma de micromecenatge l’ha ajudat.

L’autora
Tot i que Novellas va estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona i geografia i història a la UNED, sempre ha estat una amant dels llibres i les seves històries. És per això que ha realitzat diferents cursos d’escriptura com el de la Casa Elizade de Barcelona o al Centre de formació Tres Roques de Mataró.

La presentació del llibre “No estás sola” es farà el 31 de juliol a partir de les 19h a l’Arcàdia Cafè Cultural. Moment també, en què els col·laboradors amb el projecte -participants al micromecenatge- podran recollir els seus exemplars com a recompensa.